FOSP Architecten | Folly Art Norg FAN 2018 | Show Yourself | Folly Art in Norg

Show Yourself FAN 2018

Show Yourself

In het kader van Folly Art Norg (FAN 2018) heeft FOSP Architecten in teamverband een folly gebouwd.
De folly is gebasseerd op een belangrijk en markant bouwwerk, de Sint Margareta kerk in Norg. Het is een bouwwerk welke er al eeuwenlang staat en onderhevig is aan veranderingen binnen de maatschappij, maar altijd zijn bestaande karakter zal behouden. De Sint-Margareta kerk vormt daarom een prachtig uitgangspunt voor de folly. De folly is de uitkomst van het roteren en verschalen van verschillende elementen van de Sint Margareta kerk. In de verleden en heden tijd heeft de Sint-Margareta kerk in Norg een sociaal en maatschappelijk karakter. Men komt hier samen en ziet en spreekt elkaar. Het is een verbintenis tussen dorpsgenoten. In de huidige en toekomstige tijd speelt sociale media een belangrijke rol in de maatschappij. De sociale media is tegelijkertijd een platform waarin je laat zien wie je bent. Het is een soort van podium. Een podium waarin jij jouw verhaal verteld.
De folly combineert twee uitersten: een sociaal en maatschappelijk karakter van een kerk en een platform van de sociale media, waarin je jouw persoonlijke verhaal kan uitdragen aan de rest van de wereld. De vorm van de kerk is getransformeerd naar een podium.

“FAN 2018”

Een jaarlijks terugkerend folly art evenement organiseren, waar jonge nieuwe ontwerpers
en makers hun creativiteit, vaardigheden en productiviteit kunnen ontwikkelen en tentoonstellen, en waar bezoekers “out of the box” bouwcreaties kunnen bezoeken. Voor de ontwerpers is er de wedstrijd, “wie mogen hun creatie zelf bouwen en wie wint de hoofdprijs?”
“Folly Art Norg” wordt georganiseerd door stichting Amonet in en rond het natuurrijke
esdorpenlandschap van Norg in Drenthe, begin augustus startend met een feestelijke
openingsdag en aansluitend voor bezoekers de mogelijkheid vier weken lang alles nog eens te bekijken in een folly route.

Meer informatie is te vinden op:
Stichting Amonet
Kunsterf Norg