FOSP Engineering | 'Koopmansplein verwoest? Nee, Koopmansplein in bloei!' (Artikel Asser Courant 02-10-2017) - FOSP Engineering
Toekomst van Assen

‘Koopmansplein verwoest? Nee, Koopmansplein in bloei!’ (Artikel Asser Courant 02-10-2017)

Gepubliceerd: 2 oktober 2017 (Asser Courant)

Assen – Het centrum van Assen. Welke kant gaan we ermee op? In de Binnenstadsvisie moet die weer op poten worden gezet. Maar hoe?

De Asser kunstenaar Melvin Bonnet liet onlangs in de Asser Courant zijn fantasie de vrije loop. ‘Zal het centrum over een paar jaar helemaal vol staan met lege winkels? Of stel je voor dat door de gasboring heel Marsdijk ten prooi valt aan door de mens opgewekte natuurkrachten? En wat als de zeespiegel stijgt?’

Verwoest

Het waren zomaar wat vragen die door Bonnet’s hoofd schoten. Hij schetste een beeld van een verwoest Koopmansplein in de maand juni van het jaar 2020. ‘Leegte en destructie. Een verlaten plein waarbij ’t Forum vernield is, de winkels leeg staan en een auto ontploft is.’

Dit zette Koen van Uden en Floor Brouwer van FOSP Architecten in Assen aan het denken. Zij zagen hoe Bonnet de toekomstige stad zag en vonden dat doemdenken. ‘Het heeft ons geprikkeld om hierop te reageren met een positiever beeld van ‘Hoe ziet Assen er in de toekomst uit’.

Droom

De architecten maakten een visualisatie waarin zij hun droom voor Assen, en het Koopmansplein, weergaven. ‘Het zou mooi zijn om met deze beelden de Assenaar te prikkelen met positieve toekomstbeelden.’

Tijdens een bijeenkomst van de gemeente Assen – om mee te denken over de toekomst van de stad – viel het Van Uden en Brouwer op dat veel Assenaren hele mooie ideeën hebben voor het Koopmansplein. ‘Onder meer om dit gebied groener te maken. Daarop kwamen we op dit dromerige toekomstbeeld. Zó zouden wij Assen graag willen zien in de toekomst!’

Link naar artikel in Asser Courant

Recent Comments
Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *